Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 06:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/jag-vill-inte-ha-det-battre-jag-vill-ha-det-sa-har/

För Karl Ove Knausgård är skrivandet en vardagssyssla i mängden – och en ständig kamp med existensen.
Kultur

”Jag vill inte ha det bättre, jag vill ha det så här”

Han har aldrig levt så nära familjen som i lockdown, men ändå hunnit få klart sin nya roman. För Karl Ove Knausgård är skrivandet en vardagssyssla i mängden – och en ständig kamp med existensen. DN:s Sandra Stiskalo pratar med författaren om livet i London, enögda svenskar och tron på att allt ska gå bra.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 4 Under pandemin har Karl Ove Knausgård och hustrun Michal Shavit delat arbetstiden mellan sig. Fyra timmar per dag har han suttit framför datorn i arbetsrummet med glastak
Foto: Justin Sutcliffe
Bild 2 av 4 ”Privat har det inte varit svårt, vi är friska och otroligt privilegierade. Men världen har delats upp i ett utanför och ett innanför”, säger Knausgård om Londons lockdown.
Foto: Justin Sutcliffe
Bild 3 av 4 ”Det kanske låter naivt men jag vill fortsätta kämpa med de existentiella frågorna. Att bekänna sig till en tro vore som att stänga en dörr.” Nu är Karl Ove Knausgård aktuell med romanen ”Morgonstjärnan”.
Foto: Justin Sutcliffe
Bild 4 av 4 År 2015 kallade Knausgård Sverige för cyklopernas land i en uppmärksammad text. ”Jag var väldigt arg när jag skrev den där texten”, säger han.
Foto: Justin Sutcliffe