Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 12:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/journalisten-hana-al-khamri-far-stipendium/

KULTUR

Journalisten Hana Al-Khamri får stipendium

Hana Al-Khamri har jobbat som journalist och skrivit för bland annat Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Al Jazeera och The Washington Post. Förra året kom hon ut med boken ”Väluppfostrade kvinnor skriver sällan historia: om att vara kvinna och journalist i det könssegregerade Saudiarabien.”
Foto: Anette Nantell

Stiftelsen Tobias Hammars minnesfond tilldelar journalisten och författaren Hana Al-Khamri sitt stipendium på 50 000 kronor.

I sin motivering skriver stiftelsen att Al-Khamri blivit utvald för sitt arbete med att ”fördjupa förståelsen för flickors och kvinnors utsatthet och systematiska diskriminering genom att söka sanningen, granska makten och synliggöra orättvisor och brott mot de mänskliga rättigheterna”.

Stiftelsen Tobias Hammars minnesfond skapades till minne av journalisten, författaren och världsresenären Tobias Hammar. Stipendiet delas ut varje år till en person som anses ha verkat i hans anda och som på olika sätt stödjer kampen för mänskliga rättigheter.

Ämnen i artikeln

Journalistik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt