Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Känner du igen de klassiska citaten från Sommar i P1?

Sommarvärdarna i P1 har genom åren bjudit på skandaler, eftertänksamhet och uppseendeväckande meningar. Här är sjutton exempel – kan du matcha citat med person?
DN Text

1 av 17

”På grund av drogen ecstasy visar man öppenhet och tolerans och en enorm nyfikenhet på varandra.”

Nästa fråga

2 av 17

"Det är pissråttan själv som talar."

Nästa fråga

3 av 17

”Det finns ingenting som går upp mot att ligga under bigarråträdet med Fritiof Nilsson Piraten på magen och se hur humlorna dricker sig berusade ur ett glas jordgubbssaft på bordet.”

Nästa fråga

4 av 17

"More is more, brukar jag säga.”

Nästa fråga

5 av 17

"Varifrån kommer musiken, varför gör människan musik?"

Nästa fråga

6 av 17

”Vi är den första generationen att veta att vi kan underminera hela jorden.”

Nästa fråga

7 av 17

”De här svartlackade naglarna är en del av mig, de är en del av svärtan i mig.”

Nästa fråga

8 av 17

”Kampen mot rasister och fascister är viktigare än någonsin när de sitter i parlament och kan begagna sig av de demokratiska friheter de vill underminera.”

Nästa fråga

9 av 17

”Mor, jag älskar dig.”

Nästa fråga

10 av 17

”Gode Gud, du som hör bön, jag ber dig: ta Marias barns liv ... Låt dem somna in och aldrig mer vakna till det helvete de lever i. Låt dem dö, för deras liv är meningslöst.”

Nästa fråga

11 av 17

”Ciao ciao, och love, kärlek, med sex, haha. Nå, puss och kram!”

Nästa fråga

12 av 17

”Vi andas. Andas. Och jag vet inte längre var du börjar och jag slutar. Du ligger i en säng i ett rum med dov belysning, ett rum som inte luktar någonting.”

Nästa fråga

13 av 17

”De första tio dagarna ligger jag i sängen med en feber som går upp och ner. 39,0, 37,5, 38,2. Jag har ont i huvudet. Ont i lederna.”

Nästa fråga

14 av 17

”Jag går mot rummet. En kvinna med barskt ansiktsuttryck håller upp dörren och skakar min hand. Hon trycker ihop den så hårt att det känns som att varje ben och varje led ska gå av.”

Nästa fråga

15 av 17

”Varför finns det väntrum utan radio? Vi som sitter här på mottagningen och väntar låtsas att vi inte märker varandra, men det blir svårt när varje andetag i rummet hörs. Väntrumstystnad mellan väntrumsvita väggar.”

Nästa fråga

16 av 17

”Det här är en berättelse om en åttaårig flicka från Gusum i Östergötland. En flicka som bevarade en hemlighet alldeles ensam i 15 år. Till slut fanns bara två alternativ: berätta eller dö.”

Nästa fråga

17 av 17

”Det finns en sägning inom zenbudhismen som lyder: Det är likadant och samtidigt är det inte likadant, det är annorlunda och det är inte annorlunda.”

Du har svarat på 0 av 17 frågor