Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 23:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/kanye-west-bekraftar-albumslapp/

MUSIK

Kanye West bekräftar albumsläpp

Kanye West på festivalen Coachella i april 2019.
Kanye West på festivalen Coachella i april 2019. Foto: Amy Harris/AP

Albumet ”Donda”, döpt efter Kanye Wests bortgångna moder, ska släppas på fredag den 23 juli, rapporterar flera amerikanska medier.

TT-DN Text

West är känd för att skjuta upp albumsläpp i sista minuten men hans tionde album verkar vara på gång och kommer att släppas i samband med ett exklusivt lyssnarparty för kändisar och andra artister i Atlanta som livestreamas genom Apple Music på torsdagen den 22.

Skivsläppet har marknadsförts med en reklamfilm från hörlursföretaget Beats by Dre tillsammans med Sha’Carri Richardson, löparstjärnan som missar OS i Tokyo på grund av ett positivt marijuanaprov. Reklamfilmen innehåller även en av Wests nya låtar: ”No child left behind”.

”Donda” blir Kanye West första album sedan ”Jesus is king” från 2019, det blir också den första skivan sedan skilsmässan från Kim Kardashian.

Läs mer:

SVT gör dokumentär om Kanye Wests besök i Älmhult

Kimye blev popkulturens kungligheter: ”Hjälpte varandras image”

Ämnen i artikeln

Musik
Kanye West

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt