Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-25 12:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/kendrick-lamar-till-sverige/

KULTUR

Kendrick Lamar till Sverige

Kendrick Lamar.
Kendrick Lamar. Foto: Suzanne Cordeiro/AFP

Med nya albumet ”Mr Morale & the Big Steppers” i bagaget kommer Kendrick Lamar till Sverige i höst. Den 17 oktober spelar den amerikanske hiphopartisten i Avicii arena i Stockholm.

TT Text

Med sig på världsturnén Big Steppers Tour, som startar i USA den 19 juli, har han Baby Keem och Tanna Leone.

Kendrick Lamar är en av världens mest hyllade rappare. Han gjorde sitt första mixtape som 16-åring men slog igenom på allvar 2012 med albumet ”Good kid, maad city”.

Den 15 oktober spelar Lamar i Köpenhamn och den 19 oktober i Oslo. Biljetterna till konserten i Sverige släpps den 20 maj klockan 10.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt