Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-28 10:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/kina-slar-till-mot-k-popfans/

MUSIK

Kina slår till mot K-popfans

BTS framträder i Britain's Got Talent 2019.
BTS framträder i Britain's Got Talent 2019. Foto: Dymond/Thames/Syco/REX

Kina stänger av 22 olika konton på sociala medier-plattformen Weibo där fans dyrkar olika band inom koreansk pop, K-pop, rapporterar The New York Times.

TT Text

Bland annat stängs ett konto av där fans till gruppen BTS har samlat in pengar för att täcka ett flygplan med bilder på en av medlemmarna, Park Ji-Min.

Pekings agerande kommer kanske inte helt oväntat, med tanke på att man nyligen uttryckt oro för att kändisdyrkan och jakten på nätkändisskap är dåligt för unga.

Ämnen i artikeln

Musik
Kina
K-pop

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt