Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 16:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/kira-josefsson-usas-aktivister-och-grasrotter-kommer-fortsatta-hjalpa-gravida-i-nod/

KULTURDEBATT

Kira Josefsson: USA:s aktivister och gräsrötter kommer fortsätta hjälpa gravida i nöd

USA:s civilsamhälle kryllar av föreningar som vill hjälpa, skriver Kira Josefsson. Här eskorteras en patient in på abortklinik i Jackson, Mississippi.
Foto: Sara Duell, Rogelio V. Solis/AP

Demokraterna har haft två månader på sig att ta fram en strategi för att motverka konsekvenserna av abortförbud, men få förslag har presenterats. Några som dock inte står handfallna inför HD:s beslut är gräsrötterna i landets robusta nätverk av aborträttsorganisationer, skriver Kira Josefsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.