Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 15:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/komikern-norm-macdonald-ar-dod/

KULTUR

Komikern Norm Macdonald är död

Norm Macdonald.
Norm Macdonald. Foto: BEI/Shutterstock

Norm Macdonald har avlidit efter att ha varit sjuk i cancer i nio år. Han var mest känd som en del av ensemblen i ”Saturday night live” 1993–1998, där han bland annat programledde nyhetsuppdateringarna.

TT Text

Han fick en egen sitcom: ”The Norm show” 1999 och 2018 gjorde han pratshowen ”Norm Macdonald has a show” på Netflix.

Hans arbetspartner och vän Lori Jo Hoekstra berättar för Deadline att Macdonald inte hade gått ut offentligt med att han var sjuk.

”Han ville inte att diagnosen skulle påverka publikens bild av honom”, säger hon.

Norm Macdonald föddes i Quebec. Han började som ståuppkomiker på olika klubbar i Kanada under 1980-talet och fick sedan jobb som manusförfattare. Han skrev för Roseanne Barrs sitcom ”Roseanne” 1992 och året därpå gick han vidare till ”Saturday night live”.

Norm Macdonald blev 61 år.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt