Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/kulturdebatt-konflikten-mellan-arv-och-miljo-hor-hemma-i-historiebockerna/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Konflikten mellan arv och miljö hör hemma i historieböckerna

Emma Frans, vetenskapsskribent och doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska institutet och Patrik Magnusson är chef för Tvillingregistret.
Foto: TT, Science Photo Library och Paul Hansen.

Att ställa arv mot miljö är, utifrån det vi vet i dag, inget annat än falsk dikotomi. Det är dags att överge idén om att miljömässiga och ärftliga förklaringsmodeller inte kan samexistera, skriver Emma Frans och Patrik Magnusson i en replik till Johan Alfonsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.