Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-06 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/kvarter-i-new-york-namnges-efter-rapparen-mf-doom/

MUSIK

Kvarter i New York namnges efter rapparen MF Doom

MF Doom på en konsert i Köpenhamn 2010.
MF Doom på en konsert i Köpenhamn 2010. Foto: Alamy

Ett kvarter i New York ska få nytt namn för att hedra minnet av den bortgångne rapparen MF Doom, skriver NME.

– Daniel Dumile, eller MF Doom, lämnade ett outplånligt avtryck i musikindustrin och i människors liv runt över hela världen, säger initiativtagaren Patrick C Graham.

MF Doom , eller Daniel Dumile som var hans egentliga namn, avled i höstas, 49 år gammal. Han föddes i London men flyttade till USA som barn och växte upp på Long Island i New York. Nu ska ett kvarter i området uppkallas efter honom, rapporterar NME.

Initiativtagare till projektet är Patrick C Graham, som tidigare varit klasskamrat med Daniel Dumile. Förslaget har nyligen godkänts av Long Beachs stadsdelsfullmäktige.

– Jag är glad för det är inte bara en seger för Dumiles arv, utan handlar också visa samhället vad vår generation har skapat i ett område som gentrifieras snabbt, säger Dumile till sajten HipHopDX och fortsätter:

– Daniel Dumile, eller MF Doom, lämnade ett outplånligt avtryck i musikindustrin och i människors liv runt över hela världen.

Läs mer:

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli: Ingen rappare kunde blanda lek med allvar som MF Doom

Ämnen i artikeln

Musik
Hiphop

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt