Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-29 05:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/lena-dunhams-tv-serie-generation-stangs-ned/

KULTUR

Lena Dunhams tv-serie ”Generation” läggs ned

Foto: Joel C Ryan

HBO lägger ned den Lena Dunham-producerade serien ”Generation”, efter den första säsongens sexton avsnitt. Serien handlade om unga människors utforskande av modern sexualitet och kärlek i ett konservativt samhälle.

TT Text

För handlingen stod också Zelda Barnz som arbetade tillsammans med en av sina pappor, regissören Daniel Barnz, samtidigt som hennes andra pappa, Ben Barnz, var exekutiv producent.

HBO säger sig vara stolta över att tillsammans med Barnz ha representerat hbtqi-samhället på ett autentiskt vis i denna serie.

Ämnen i artikeln

Lena Dunham
Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt