Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 07:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/ludwig-goransson-nominerad-till-en-emmy/

MUSIK

Ludwig Göransson nominerad till en Emmy

Ludwig Göransson nomineras för musiken till ”The mandalorian”.
Ludwig Göransson nomineras för musiken till ”The mandalorian”. Foto: Carl Bredberg

Svenske Ludwig Göransson har återigen nominerats för en Emmy för musiken till tv-serien ”The Mandalorian”. Det stod klart när nomineringarna presenterades på tisdagen.

TT Text

Den svenske kompositören och låtskrivaren, som tidigare även vunnit en Oscar och tre Grammys, nominerades för samma serie även i fjol – och då tog han hem Emmystatyetten.

Med sammanlagt 24 nomineringar är ”The Mandalorian” tillsammans med ”The crown” den mest nominerade serien. De två serierna slåss om priserna i drama-kategorin, där även mångfaldigt nominerade ”The handmaid's tale” tävlar.

I komedikategorin har Apples ”Ted Lasso” flest nomineringar, 20 stycken. Hårdast kamp lär det dock bli bland miniserierna, där bland annat ”I may destroy you”, ”Mare of Easttown” och ”Wandavision” tävlar.

I andra nomineringar är bland annat Oprah Winfreys omtalade intervju med hertigparet av Sussex, Meghan och Harry samt ”Vänner”-gängets återträff nominerade i kategorier för specialprogram.

Pandemin och en minskad produktionstakt har gjort att de röstande har haft långt färre serier att välja mellan i år, bara i dramakategorin föll antalet från 197 till 133. Det fanns förstås tillräckligt med serier att rösta på ändå och kampen bland tv-bolagen om att kamma hem så många nomineringar som möjligt vanns knappt av HBO/HBO Max, med 130 nomineringar – en mer än Netflix 129.

Åres Emmygala hålls den 19 september med komikern Cedric the Entertainer som värd.

Läs mer: Ludwig Göransson-låt anklagas vara plagiat

Ämnen i artikeln

Musik
Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt