Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/macaulay-culkin-vill-radera-trump-ur-ensam-hemma-film/

Film

Macaulay Culkin vill radera Trump ur ”Ensam hemma”-film

Donald Trump gjorde en cameoroll i ”Ensam hemma 2” från 1992 där han mötte Macaulay Culkin.
Donald Trump gjorde en cameoroll i ”Ensam hemma 2” från 1992 där han mötte Macaulay Culkin. Foto: Twentieth Century Fox/TT

Ännu en motgång för Donald Trump: Macaulay Culkin – som slog igenom med ”Ensam hemma”-filmerna – stöder förslaget att radera presidenten från en av filmerna där han medverkar. Culkin är redo att ersätta Trump med en digital vuxen version av Culkin själv.

Uppdatering 210114 16.48. Artikeln har tillfogats en rättelse.

Idén kommer från Culkin-fans som kräver att Donald Trump omgående avlägsnas från filmen ”Ensam hemma 2 - vilse i New York”.

I familjefilmen dyker Trump upp i en scen där han berättar för den då tolvårige skådespelaren Macaulay Culkin hur man hittar till receptionen på Plaza Hotel i New York. Ett hotell som Donald Trump ägde när filmen spelades in, rapporterar The Guardian.

Fansen föreslår nu att den i dag fyrtioårige Culkin ska ersätta den avgående presidenten digitalt i filmen. Alternativ radera Trump från scenen och ersätta honom med en tom ruta.

Macaulay Culkin gör tummen upp för bägge alternativen. På nätsajten change.org föreslås det vidare att Trumps omgående raderas och ersätts med Joe Biden.

Filmens regissör Chris Columbus avslöjade nyligen att Donald Trump tvingade sig till rollen i ”Ensam hemma 2 – vilsen i New York” när den spelades in 1992. Det var hans krav för att filmteamet skulle få spela in scenen på hans hotell.

Rättelse: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om konversationen mellan Trump och Culkin i filmen.

Ämnen i artikeln

Film

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt