Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 09:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/maciej-zaremba-kriget-mot-privatlakarna-darfor-kan-din-lakare-tvingas-lamna-ut-dina-hemliga/

KULTURDEBATT

Maciej Zaremba: Kriget mot privatläkarna – därför kan din läkare tvingas lämna ut dina hemliga uppgifter

De är de sista läkarna och terapeuterna som har en fri roll inom den moderna offentliga sjukvården. Nu tvingas de lämna ut sina patienters journaler till granskning. Men varför sker det? När blev allianspartierna fiender till privatläkarna? Och vad är det för intressen som väger tyngre än både lag och hälsa?

Maciej Zaremba undersöker hur tjänstemän uppmanar de fria läkarna att bryta mot lagen – och i praktiken upphäver dina rättigheter som patient.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.