Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 00:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/marilyn-manson-utreds-av-polis/

Musik

Marilyn Manson utreds av polis

Marilyn Manson på musikfestivalen Hell and Heaven i Mexico City 2018
Marilyn Manson på musikfestivalen Hell and Heaven i Mexico City 2018 Foto: Christian Palma/AP

Efter att flera kvinnor anklagat Marilyn Manson för övergrepp och misshandel har skivbolaget avslutat samarbetet med honom. Nu inleder Los Angeles-polisen en förundersökning mot metalstjärnan.

I decennier har Marilyn Manson skapat rubriker för sina blodiga konserter och chockerande uttalanden. I början av februari publicerade skådespelaren Evan Rachel Wood ett Instagraminlägg där hon anklagade Manson, elller Brian Warner som han egentligen heter, för att ha misshandlat henne under åren de var ett par. Därefter publicerade ytterligare fyra kvinnor anklagelser mot Manson om våld och övergrepp. Det ledde bland annat till att hans skivbolag Loma Vista Recordings valde säga upp kontraktet med honom.

Nu meddelar Los Angeles-polisen att de inlett en förundersökning mot Brian Warner. I ett mejl till tidningen Variety skriver företrädare för stadens polisdepartement att de ”utreder anklagelser mot Brian Warner – även känd som Marlyn Manson – om våld i nära relationer. Händelserna inträffade mellan 2009 och 2011 när Mr. Warner bodde i West Hollywood.”

Marilyn Manson själv hävdar att alla anklagelser mot honom är falska.

Läs mer:

Så kom skandalryktet i kapp rockstjärnan Marilyn Manson

Ämnen i artikeln

Musik
metoo

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt