Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 23:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/martin-timell-drar-tillbaka-fortalsstamning/

Kultur

Martin Timell drar tillbaka förtalsstämning

Martin Timell
Martin Timell Foto: Mikael Sjöberg/EXP/TT

Martin Timell drar tillbaka stämningsansökan mot tidningen Expressen, rapporterar SVT. I maj stämde den före detta programledaren tidningen för förtal i samband med metoo-rapporteringen under hösten 2017.

TT Text

Martin Timell vill inte uppge av vilken anledning han nu drar tillbaka stämningsansökan.

– Det är personligt, säger han till SVT:s Kulturnyheterna.

Anklagelserna om våldtäkt fick programledaren att lämna sina uppdrag för TV4 och Expressen var den första tidningen som publicerade hans namn. Martin Timell friades våren 2018 av tingsrätten och senare även av hovrätten. Enligt uppgifter till Expressen ska han ha fått 8,9 miljoner kronor av TV4 för uteblivet arvode.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt