Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 12:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/medborgarskolan-pa-fogelstad-far-nytt-liv/

Tjia Torpe och Liselott Karlsson sätter upp gardiner i ett av sovrummen på övervåningen. Rummet är namngivet efter läkaren Ada Nilsson som var en av grundarna av Kvinnliga medborgarskolan. 
När monteringen är klar säger Liselott - Det finns ju ett fint citat härifrån skolan, ”Varje människa är ett fönster ut mot världen.”
Foto: Anette Nantell
SVENSK POLITIK

Medborgarskolan på Fogelstad får nytt liv

Kvinnliga medborgarskolan på Fogelstad blev en mytomspunnen plats för demokrati, kvinnorättsrörelse och kvinnligt konstnärskap, startad av bland andra Elin Wägner. Nu har en stiftelse tagit över huset med målet att återupprätta verksamheten. DN hälsade på i sörmländska Julita inför Rösträttsfestivalen i augusti.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 6
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 6
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 6
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 6
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 6
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 6
Foto: Anette Nantell