Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 23:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/michaela-coel-klar-for-black-panther-uppfoljare/

FILM

Michaela Coel klar för ”Black panther”-uppföljare

Michaela Coel prisades tidigare i år med två Baftastatyetter för hennes tv-serie ”I may destroy you”.
Michaela Coel prisades tidigare i år med två Baftastatyetter för hennes tv-serie ”I may destroy you”. Foto: Scott Garfitt/TT

Michaela Coel har fått en roll i ”Black panther: Wakanda forever”, rapporterar Variety.

TT Text

Det är oklart vilken roll den 33-åriga brittiska skådespelaren, som är fyrfaldigt Emmynominerad för sina insatser i tv-serien ”I may destroy you”, ska spela i filmen.

I ”Black panther” från 2018 spelade Chadwick Boseman huvudrollen som den svartklädde superhjälten. Boseman avled i sviterna av cancer i augusti förra året.

– Det är helt klart väldigt känslosamt utan Chad. Men alla ser också väldigt mycket fram emot att åter få ta publiken och fansen tillbaka till Wakandas universum. Vi kommer att göra det på ett sätt som Chad hade varit stolt över, sade Marvelstudiochefen Kevin Feige till Variety för några veckor sedan.

”Black panther” spelade in 1,3 miljarder dollar världen över och fick sju Oscarsnominieringar och vann tre statyetter, varav svenske Ludwig Göransson tilldelades en för musiken till filmen.

Läs mer: ”I may destroy you” dubbel Baftavinnare

Ämnen i artikeln

Film
Marvel
Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt