Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 20:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/millennium-serien-far-fortsattning/

BÖCKER

”Millennium”-serien får fortsättning

Noomi Rapace spelade Lisbeth Salander i den första filmatiseringen av ”Män som hatar kvinnor”.
Noomi Rapace spelade Lisbeth Salander i den första filmatiseringen av ”Män som hatar kvinnor”. Foto: Knut Koivisto

Stieg Larssons ”Millennium”-serie får tre nya uppföljare, skriver förlaget Polaris i ett pressmeddelande.

”Att som nytt originalförlag ta denna djupt älskade berättelse vidare är inte bara omtumlande och hedrande utan också väldigt uppfordrande”, säger förlagschefen Jonas Axelsson.

Författaren Steig Larssons hyllade trilogi kom ut i mitten av 00-talet och har sedan dess blivit en enorm succé. Efter de tre ursprungsböckerna har David Lagercrantz skrivit lika många böcker i serien. Samtliga av de sex första böckerna har getts ut av Norstedts förlag.

Nu står det klart att förlaget Polaris köpt rättigheterna för att ge ut ytterligare tre böcker i serien om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist.

”Vi är glada över förtroendet och kommer att göra vårt yttersta för att tillsammans med rätt författare och med respekt för ursprunget förvalta Millenniums lyskraft”, säger Polaris förlagschef Jonas Axelsson i pressmeddelandet.

Vem som kommer att skriva de tre uppföljande böckerna är ännu inte känt. Sedan ”Män som hatar kvinnor” gavs ut 2005 har serien släppts i ett 50-tal länder och sålts i hundra miljoner exemplar.

Läs mer:

Recension: David Lagercrantz tar väl hand om sina romangestalter

Ämnen i artikeln

Böcker

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt