Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-22 19:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/morddomde-multimiljonaren-robert-durst-dod-blev-78-ar/

KULTUR

Morddömde multimiljonären Robert Durst död – blev 78 år

Durst under mordrättegången förra hösten.
Durst under mordrättegången förra hösten. Foto: Myung J. Chun/AP

Multimiljonären Robert Durst – känd från dokumentärserien ”The Jinx” – har dött. Han blev 78 år gammal, uppger New York Times.

I höstas dömdes han till livstids fängelse för mord på sin vän Susan Berman, utan chans till villkorlig frigivning.

Durst blev världskänd efter dokumentärserien ”The Jinx”. Han greps i mars 2015 efter att dokumentärfilmare med dold mikrofon spelat in när han erkände att han hade mördat flera personer.

Multimiljonären åtalades för att ha skjutit sin vän, författaren Susan Berman, till döds i hennes hem år 2000. Enligt åklagarsidan dödade han Berman eftersom hon kände till detaljer om Dursts hustrus försvinnande. Kathleen Durst har aldrig återfunnits efter att hon försvann 1982.

Han dömdes till livstids fängelse för mordet. Kort därefter testade han positivt för covid-19 och vårdades i respirator. Enligt hans advokat Chip Lewis förvärrade sjukdomen en rad tidigare hälsoproblem.

Durst avtjänade sitt livstidsstraff på California Health Care Facility, ett statligt fängelse för fångar med långvariga medicinska behov.

Nu uppger Lewis att Durst har dött på San Joaquin General Hospital, dit han hade förts för undersökning. Han fick hjärtstopp och kunde inte återupplivas.

Durst är barnbarn till en fastighetsmagnat från Manhattan.

Läs mer:

Livstids fängelse för multimiljonären Robert Durst

Robert Durst vårdas i respirator för covid-19

Här är tv-serierna som påverkat rättsfall

Ämnen i artikeln

USA

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt