Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 14:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/nedringd-efter-mystiskt-nummer-i-squid-game/

KULTUR

Nedringd efter mystiskt nummer i ”Squid game”

Bild 1 av 7
Foto: Youngkyu Park
Bild 2 av 7
Foto: Youngkyu Park
Bild 3 av 7
Bild 4 av 7
Foto: Youngkyu Park
Bild 5 av 7
Foto: Youngkyu Park
Bild 6 av 7
Foto: Youngkyu Park
Bild 7 av 7
Foto: Youngkyu Park

En telefonnummer-fadäs i den dystopiska tv-serien ”Squid game” får Danny Saucedos skämt i Melodifestivalen att blekna. Danny Saucedo hade ett mobilnummer synligt i rutan under sin Melodifestival-akt och trodde att det gick till en kompis – men i stället gick det till en för honom okänd privatperson – Madelene – som han sedan bad om ursäkt till.

TT Text

I första avsnittet av den populära serien ”Squid game” syns ett telefonnummer på ett visitkort som lämnas över av en mystisk man i svart kostym i tunnelbanan. Tv-tittare som ringt numret har kommit till en sydkoreansk man i Gyeonggi-provinsen som fått ta emot oräkneliga textmeddelanden och telefonsamtal, enligt Monday Today. När en av hans vänner upplyste honom om att hans telefonnummer fanns med i tv-serien förstod han varför.

Netflix uppger nu för Independent att telefonnumret ska klippas bort. ”Squid game” är på väg att bli en av Netflix mest strömmade serier någonsin och handlar om ett tv-program där de som tävlar i allehanda skolgårdslekar är personer i behov av pengar. Straffet om man förlorar är döden.

Ämnen i artikeln

Netflix
Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt