Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-25 15:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/netflix-bekraftar-spelsatsning/

KULTUR

Netflix bekräftar spelsatsning

Netflix.
Netflix. Foto: Jenny Kane/AP.

Netflix bekräftar att man satsar på spel. Det kan vara ett sätt att locka nya prenumeranter, när ökningen planat ut.

TT Text

Till att börja med kommer den amerikanska strömningsjätten satsa främst på mobilspel.

Bolaget ska skapa egna titlar, dra nytta av befintliga varumärken och licensera spel för att fylla ut biblioteket.

Produktchefen Greg Peters säger enligt The Hollywood Reporter att Netflix inte behöver tänka på annonser, mikrotransaktioner eller att varje spel måste sälja.

– Vi kan faktiskt göra vad vi gjort på film- och seriesidan, vilket är att laserfokusera på att leverera de mest underhållande spelupplevelserna vi kan, säger han.

Förutom spel kommer Netflix även att satsa på poddar framöver, och man har anställt N’Jeri Eaton, som tidigare var innehållsansvarig för segmentet hos Apple.

Netflix fick 1,5 miljoner nya abonnenter under andra kvartalet, visar företagets delårsrapport. Det är fler än vad bolaget självt hade räknat med, men färre än vad analytikerna hade väntat sig. Det är också en betydande sänkning jämfört med tidigare, och på den viktiga USA- och Kanadamarknaden tappade bolaget 430 000 betalande kunder, enligt Variety.

Netflix förväntar sig 3,5 miljoner nya kunder globalt under nästa kvartal, vilket är betydligt färre än förväntat.

Nettovinsten blev 1,4 miljarder dollar, vilket kan jämföras med 1,7 miljarder dollar föregående kvartal. Omsättningen för perioden blev 7,3 miljarder dollar.

I en kommentar säger bolaget att pandemin ”har skapat ovanligt ojämna resultat” i verksamheten.

Aktien backade över tre procent i efterhandeln.

Läs mer:

Netflix tar första steget mot TV-spel

Ämnen i artikeln

Netflix

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt