Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 17:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/niklas-stromstedt-och-lars-lerin-gor-bok-med-katten-kerstin/

BÖCKER

Niklas Strömstedt och Lars Lerin gör bok med katten Kerstin

Niklas Strömstedt driver sin katt Kerstins Instagramkonto.
Niklas Strömstedt driver sin katt Kerstins Instagramkonto. Foto: Maja Suslin/TT

Artisten Niklas Strömstedt och konstnären Lars Lerin samarbetar i ett nytt bokprojekt, när katten Kerstin ger ut sina memoarer.

TT Text

Det rör sig om Niklas Strömstedts katt, som på senare tid har blivit ett stort namn på sociala medier. Boken ska skildra ”en katts funderingar om livet”.

”Det händer något speciellt när man betraktar människan och världen genom en katts ögon. Plötsligt framstår vi som ganska underliga varelser, som använder konstiga ord och bryr oss om udda saker. Med lite humor och självdistans blir även de stora frågorna i livet greppbara. Det har vi velat förmedla i Kerstins bok”, säger Niklas Strömstedt i ett pressmeddelande.

Lars Lerin, som själv fattat tycke för kattens Instagramkonto, illustrerar bilderna.

”Jag har länge uppskattat Kerstins finurliga formuleringar och hennes livsfilosofi. Jag har själv katter och tycker mig se mycket av Kerstin i dem. Därför har det varit extra kul att skapa de här bilderna”, säger han i pressmeddelandet.

Boken ges ut den 13 september.

Ämnen i artikeln

Böcker

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt