Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 16:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/nisse-hellberg-levererar-svang-varme-och-humor/

Skivrecensioner

Nisse Hellberg levererar sväng, värme och humor

Nisse Hellberg
Nisse Hellberg Foto: Gamlestans Grammofonbolag

Nisse Hellberg spelar trevlig feelgoodrock på nya albumet ”Goda tider rullar in”, skriver Nicholas RIngskog Ferrada-Noli.

När Nisse Hellberg började ge ut soloskivor var de ett alternativ till musiken han gjorde med Wilmer X – enklare, bluesigare och med en kaxig DIY-prägel. Men sedan Wilmer X slutat spela in studioalbum och Hellberg tagit över bandets senaste producent Chips Kiesbye har solokarriären blivit det nya huvudspåret, vars inriktning övergått till trevlig och kompetent utförd feelgoodrock. Att söka efter musikalisk utveckling är meningslöst – det här är traditionsmusik där allt handlar om sväng, värme och den typiskt Hellbergska humorn som en charmig underton i de godmodigt bitterljuva texterna. ”Goda tider rullar in” är en ofrivilligt ironisk titel i pandemitider, men samtidigt helt korrekt, för detta är eskapism, en ömsint dröm om en avlägsen tid, ett avlägset land, ett förlorat musikaliskt ideal.

Bästa spår: ”Goda tider rullar in”

Läs mer om musik och fler texter av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli

Ämnen i artikeln

Musik
Dagens skiva

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt