Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 21:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/ny-antologi-beskriver-situationen-i-belarus-det-ar-en-strukturerad-form-av-litterar-aktivism/

BÖCKER

Ny antologi beskriver situationen i Belarus: ”Det är en strukturerad form av litterär aktivism”

Ida Börjel är poet och översättare. Tillsammans med Mikael Nydahl är hon även redaktör för den nya antologin ”Ett år i Belarus — röster inifrån en folkresning”.
Ida Börjel är poet och översättare. Tillsammans med Mikael Nydahl är hon även redaktör för den nya antologin ”Ett år i Belarus — röster inifrån en folkresning”. Foto: Nirstedts

Ett år efter det manipulerade presidentvalet i Belarus ger Svenska PEN och bokförlaget Atlas ut antologin ”Ett år i Belarus — röster inifrån en folkresning”, en samling texter om det gångna årets protester skrivna av 14 belarusiska författare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.