Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 11:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/ny-taube-dag-firas-i-goteborg/

MUSIK

Ny Taube-dag firas i Göteborg

Evert Taube får en egen dag 12 mars.
Foto: Matteo Omied / Alamy Stock Photo

Den 12 mars firas en ny dag till Evert Taubes ära. Två körer samt en rad musiker, författare och forskare samt stiftelsen Evert Taubes Värld sluter upp på ”Taubedagen 12 mars”, enligt ett pressmeddelande från initiativtagaren och musikkritikern Martin Nyström.

TT Text

Bland de medverkande på den nya Taubedagen finns Göteborgs Kammarkör, Benny Andersson, kompositören Peter Nordahl, artisten Myrra Malmberg samt författaren och akademiledamoten Ellen Mattson.

Taubedagen firas i Göteborg och biljetterna till evenemanget släpps den 30 januari.

Ämnen i artikeln

Musik
Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt