Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-26 10:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/nya-maxtaket-for-publik-fran-19-januari/

KULTUR

Nya maxtaket för publik från 19 januari

Foto: Beatrice Lundborg

Det nya maxtaket för publik till 500 personer ska börja gälla från den 19 januari, föreslår regeringen.

TT Text

Den 10 januari meddelade regeringen på en pressträff att Folkhälsomyndigheten lämnat in en hemställan om att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till 500 personer – även med vaccinationsbevis. Då var det dock oklart när det skulle genomföras.

Den 12 januari infördes de restriktioner som inte krävde en förordningsändring. Bland annat får arrangemang med fler än 20 deltagare, bara ha sittande publik, samtidigt som deltagarna ska delas upp i sällskap om max åtta personer, med minst en meter mellan sällskapen.

I en remiss som socialdepartementet skickade ut på tisdagskvällen framgår att datumet för när maxtaket för publik införs blir den 19 januari, alltså på onsdag nästa vecka.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt