Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 23:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/oscarsbelonade-chloe-zhao-tar-plats-i-venedigfestivalens-jury/

FILM

Oscarsbelönade Chloé Zhao tar plats i Venedigfestivalens jury

Chloé Zhao prisades i två kategorier på årets Oscarsgala.
Chloé Zhao prisades i två kategorier på årets Oscarsgala. Foto: Matt Petit/TT

Flerfaldigt Oscarsprisade regissören Chloé Zhao tar plats i juryn för Venedigs filmfestival, rapporterar Variety. Hennes film ”Nomadland” tilldelades Guldlejonet på förra årets festival.

Ordförande över festivaljuryn är Bong Joon Ho, som blev historisk förra året när filmen ”Parasit” blev den första sydkoreanska och icke-engelskspråkiga film som tilldelades en Oscar för bästa film.

På årets Oscarsgala var det i stället Chloé Zhao som blev historisk, som den andra kvinnliga regissören att få en Oscar för bästa regi.

Med i juryn sitter också den franska skådespelaren Virginie Efira, brittiska skådespelaren Cynthia Erivo och kanadensiska producenten och skådespelaren Sarah Gadon.

Läs mer:

”Nomadland” blev Oscarsgalans stora vinnare

Så blev en lågmäld kinesisk indieprinsessa Hollywoods hetaste regissör

Ämnen i artikeln

Film
Oscarsgalan

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt