Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-22 21:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/outgiven-lennon-inspelning-sald-for-halv-miljon/

KULTUR

Outgiven Lennon-inspelning såld för halv miljon

Kassetten med Lennonlåten och en rad foton gick under klubban i Köpenhamn.
Kassetten med Lennonlåten och en rad foton gick under klubban i Köpenhamn. Foto: Ida Marie Odgaard/AFP

Ett kassettband med den outgivna John Lennon-låten ”Radio Peace” från 1970 har sålts för motsvarande en halv miljon svenska kronor på en auktion i Köpenhamn.

Inspelningen gjordes i början av 1970 då John Lennon och Yoko Ono besökte danska Skyum Bjerge på Jylland. Fyra 16-åringar från området fick då möjlighet att intervjua paret. Intervjun publicerades senare i skoltidningen.

På tisdagen såldes intervjun – där Lennon också sjunger den outgivna låten ”Radio Peace” – på auktion i Köpenhamn.

Tillsammans med en rad foton på paret gick kassetten under klubban för över motsvarande 500 000 svenska kronor. Köpesumman var nästan 100 000 kronor större än vad auktionshuset väntat sig.

Under den inspelade intervjun pratar Lennon bland annat om Beatles, sitt hår och parets besök till nordvästra Danmark. Han sjunger även låten ”Give peace a chance”.

Läs mer: Outgiven Lennon-inspelning auktioneras ut i Köpenhamn

Ämnen i artikeln

The Beatles

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt