Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 08:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/premiar-for-litteraturfestival-pa-osterlen/

BÖCKER

Premiär för litteraturfestival på Österlen

Samtal med Rysslandsforskaren Martin Kragh är ett av inslaget på den nya litteraturfestivalen Östlitt.
Samtal med Rysslandsforskaren Martin Kragh är ett av inslaget på den nya litteraturfestivalen Östlitt. Foto: Anette Nantell

När nygrundade litteraturfestivalen Östlitt slår upp på portarna på galleri Rikstolvan utanför Simrishamn nästa helg står poesin i centrum.

Författare och poeter från Palestina, Kongo, Island, Danmark och Sverige finns på programmet.

Det blir samtal om ”marginalintäkten” med poeten Ida Börjel, och om när imperier faller med Rysslandsforskaren Martin Kragh och Sveriges Radios Sara Stenholm. Därtill nyöversatt dramatik från krigets Ukraina.

Det är de små Malmöbaserade förlagen Anti och Rámus som tillsammans med Rikstolvan tagit initiativet. Festivalen pågår den 5–7 augusti.

Ämnen i artikeln

Böcker
Österlen
Simrishamn

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt