Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 05:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/presskonferenserna-som-samlade-och-delade-sverige-som-om-vi-fatt-en-ny-typ-av-actionstjarnor/

KULTUR

Presskonferenserna som samlade och delade Sverige: ”Som om vi fått en ny typ av actionstjärnor”

Den 4 mars 2020 hölls den första presskonferensen där Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap informerade om smittoläget för coronaviruset.
Foto: Alexander Mahmoud

Team Tegnell, munskyddsivrare eller pandemiförnekare – oavsett övertygelse har svenskarna samlats kring den lägerelds-tv i över 160 avsnitt som myndigheternas presskonferens blivit.

DN har frågat några av deltagarna om deras starkaste minnen: Det misslyckade leendet, Den orange fleecetröjan, Munskyddet på trekvart...

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.