Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 07:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/qaisar-mahmood-offentliga-kulturinstitutioner-tycks-dra-i-handbromsen-vid-minsta-krav-pa-utveckling/

KULTURDEBATT

Qaisar Mahmood: Offentliga kulturinstitutioner tycks dra i handbromsen vid minsta krav på utveckling

Förändringsarbeten på flera offentligt finansierade kulturinstitutioner har fått pausas på grund av interna och märkligt turbulenta konflikter.
Foto: Linda Forsell, Magnus Hallgren

En mängd efterlängtade förslag för att stärka kulturen efter pandemin har presenterats. Men Återstartsutredningen riskerar att bli ett tomtebloss om inte offentliga kulturinstitutioners förändringsförmåga sätts under lupp, skriver Qaisar Mahmood.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.