Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 21:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/radioprofiler-i-oppet-brev-till-srs-ledning-lyssna-pa-vara-kollegor-som-vittnar-om-rasismen-pa/

KULTUR

Radioprofiler i öppet brev till SR:s ledning: Lyssna på våra kollegor som vittnar om rasismen på Sveriges Radio

Bild 1 av 2
Foto: Christine Olsson.
Bild 2 av 2
Foto: Barzan Dello, Barzan Dello, Barzan Dello

39 medarbetare på Sveriges Radio har i ett upprop vittnat om rasismen på arbetsplatsen, men i stället för att lyssna ifrågasätter vd Cilla Benkö uppgifterna. ”Vi skriver för att ge våra arbetskamrater vårt stöd och visa att vi hör deras berättelser. Vissa av oss har själva upplevt det som uppropet vittnar om”, skriver flera kända radioprofiler i ett öppet brev till Sveriges Radios ledning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.