Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/rapstjarnans-plastkrona-sald-for-miljoner/

Musik

Rapstjärnans plastkrona såld för över 5 miljoner

Foto: Anthony Behar

En kungakrona av plast har sålts för motsvarande 5,2 miljoner kronor vid en auktion i New York, skriver NME.

TT Text

Orsaken till den rejäla prislappen är att kronan bars av rapparen Notorious BIG på en ikonisk bild från 1997. Fotografiet togs av Barron Claiborne bara några dagar innan rapstjärnan mördades. Men innan dess hann han signera den. Bilden ligger bland annat till grund för en känd väggmålning nära rapparens barndomshem i Brooklyn.

Vid Sotheby's-auktionen gick fler dyrgripar från hiphopvärlden under klubban, bland annat 22 kärleksbrev skrivna av Tupac Shakur som ung, Slick Ricks diamantprydda ögonlapp samt Salt-N-Pepas jackor från ”Push it”-videon.

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt