Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-21 13:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/red-hot-chili-peppers-aker-pa-turne/

MUSIK

Red Hot Chili Peppers åker på turné

Red Hot Chili Peppers på Grammygalan 2019.
Red Hot Chili Peppers på Grammygalan 2019. Foto: Robert Gauthier/TT

Rockbandet Red Hot Chili Peppers ger sig ut på världsturné nästa år, skriver NME. Det blir bandets första turné sedan gitarristen John Frusciante 2019 avslöjade att han återigen ansluter som bandmedlem, efter ett tioårigt uppehåll.

TT Text

Nästa års turné ska inledas i juni, men man har ännu inte släppt några mer exakta datum.

Bandet avslöjade tidigare i år att de skriver på ny musik. Rockveteranerna sålde också sin låtkatalog – med hitlåtar som ”Californication” och ”Give it away” – till Hipgnosis, i en affär som beräknas vara värd minst 140 miljoner dollar, men som inte är helt i hamn än.

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt