Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 02:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/rysk-propaganda-sandes-via-sverige-nu-ska-fragan-utredas/

KULTUR

Rysk propaganda sändes via Sverige – nu ska frågan utredas

I våras kunde DN berätta att satellitsändningar med rysk propaganda sändes via Kaknästornet. Sedan dess har sändningar upphört, nu ska frågan utredas.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN kunde i mars visa att ryska propagandakanaler var registrerade i Sverige och sändes via Kaknästornet. Nu ska möjligheter att ingripa mot liknande sändningar utredas, meddelar regeringen.

– Det finns en uppenbar risk att man söker sig till de länder som inte har en tillräckligt restriktiv lagstiftning, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör för MPRT.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.