Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-24 23:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/sa-blev-kalle-boman-svensk-films-guldpalmsmakare/

FILM

Så blev Kalle Boman svensk films Guldpalmsmakare

Kalle Boman har varit mentor i tjugo år till Ruben Östlund och arbetat med andra mästare som Bo Widerberg och Roy Andersson.
Kalle Boman har varit mentor i tjugo år till Ruben Östlund och arbetat med andra mästare som Bo Widerberg och Roy Andersson. Foto: Lisa Mattisson

Han har backat och coachat och viskat i örat på några av våra största regissörer genom tiderna – från Bo Widerberg och Roy Andersson till Ruben Östlund som nyligen vann sin andra Guldpalm i Cannes. Mårten Blomkvist har träffat Kalle Boman, svensk films diskreta Gudfader som blivit en insider för branschens outsiders.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.