Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 11:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/samfundet-de-nios-vinterpris-till-stefan-jonsson/

Böcker

Samfundet De Nios Vinterpris till Stefan Jonsson

Stefan Jonsson.
Stefan Jonsson.

DN-medarbetaren och författaren Stefan Jonsson har i veckan tilldelats Samfundet De Nios Vinterpris.

DN Text

Även Linda Boström Knausgård, Lina Wolff och Helga Krook fick var sitt Vinterpris. Prissumman är på 100 000 kronor. Samfundet De Nio delar i år även ut priser till bland andra författaren Inger Edelfeldt, och till författaren och kritiker Malte Persson, som får Översättarpriset.

Ämnen i artikeln

Böcker

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt