Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 11:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/sd-politiker-vill-styra-museums-innehall-kulturarv-inte-nutidskonst/

KULTUR

SD-politiker vill styra museums innehåll: Kulturarv inte nutidskonst

Roger Hedlund, SD.
Foto: Henrik Montgomery/TT

När principen om armlängds avstånd mellan politiken och kulturen diskuterades på Folk och kultur i Eskilstuna på torsdagen hamnade SD-politikern Roger Hedlund i fokus. Som politiskt tillsatt ordförande för länsmuseet i Gävleborg menade han att det var hans uppgift att ha åsikter om museets verksamhet.

– Länsmuseets fokus ska vara kulturarv och historia och inte nutidskonst. Det är för mig en ganska tydlig styrning, men inte någon konstig styrning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.