Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-03 01:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/sparkade-gina-carano-gor-film-for-konservativ-sajt/

Kultur

Sparkade Gina Carano gör film för konservativ sajt

Gina Carano sparkades från ”The Mandalorian”.
Gina Carano sparkades från ”The Mandalorian”. Foto: Nick Agro/AFP

Gina Carano sparkades av Disney från tv-serien ”The Mandalorian”. Nu gör hon egen film i samarbete med den högerkonservativa sajten The Daily Wire”.

DN-TT Text

”The Mandalorian”-stjärnan Gina Carano kommer att göra en film med den amerikanska kontroversiella sajten The Daily Wire.

Sajten, som beskrivs som konservativ, har bland annat fått kritik för att ha publicerat artiklar där man uttryckt skepsis mot klimatförändringar. Gina Carano ska både spela huvudrollen och utveckla och producera filmen, som kommer att släppas exklusivt till sajtens medlemmar, uppger nyhetssajten Deadline.

”Jag skickar ett direkt budskap om hopp till alla som lever i rädsla över avbokningar från den totalitära mobben. Jag har bara precis börjat använda min röst som nu är friare än någonsin, och jag hoppas att det inspirerar andra att göra samma sak”, säger Carano till Deadline.

Grundaren till The Daily Wire, Ben Shapiro – som 2016 lämnade ytterhögersajten Breitbart News under spektakulära former – är mycket glad för rekryteringen:

– Vi kunde inte varit gladare åt att få arbeta med Gina Carano, en fantastisk talang som dumpats av Disney och Lucasfilm för att hon förolämpat den totalitära Hollywoodvänstern.

Carano fick sparken från Lucasfilm, och lämnades vind för våg av sin agent, sedan en rad inlägg på hennes sociala medier uppmärksammats. Hon jämförde bland annat hur det är att vara republikan i dagens USA med judeförföljelsen i Nazityskland. Tidigare har hon fått kritik för att hon spridit konspirationsteorier om det amerikanska presidentvalet,

Ämnen i artikeln

Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt