Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-01 18:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/spotify-expanderar-med-over-80-lander-till/

Musik

Spotify expanderar med över 80 länder till

Spotifys svenske grundare Daniel Ek. Arkivbild.
Spotifys svenske grundare Daniel Ek. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Musiktjänsten Spotify expanderar världen över. Företagets storsatsning på över 80 länder annonserades, bland mycket annat, på plattformens presskonferens under måndagen.

Den utan tvekan största nyheten från Spotifys presskonferens var expansionen på över 80 länder till, världen över. Bland annat ska fler länder i Afrika kunna ta del av tjänsten, men också i Europa, Asien och Sydamerika. Dessutom kommer tjänsten finnas tillgänglig på ytterligare 36 språk.

Den enorma satsningen var bara en del av allt som musiktjänsten annonserade under sin stjärnspäckade presskonferens på måndagen. Den förinspelade filmen, som gästades av superkändisar som Khalid och Billie Eilish, förkunnade även att Spotify i år kommer erbjuda nya tjänsten Hi-Fi. Tjänsten kommer lanseras i ett begränsat antal länder, och lovar kunna leverera bättre ljudkvalitet för plattformens lyssnare.

Dessutom ska plattformen satsa ännu mer på podcasts, bland annat med nya verktyg för både kreatörer och annonsörer. Nya samarbeten presenterades också, som de med både Warner Brothers och AGBO. De förstnämnda ska tillsammans med Spotify lansera ”Batman Unburied” i podcastformat senare i år, där surroundljud ska spela en stor roll i användarupplevelsen.

AGBO, mer kända som Russo brothers och som till stor del legat bakom Marvels filmuniversum, har även de slutit ett avtal med Spotify om podcasts på plattformen. DN har även tidigare berättat om Barack Obama och Bruce Springsteens podd  ”Renegades: Born in the USA”, som har premiär i dag.

Ämnen i artikeln

Musik
Spotify

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt