Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 00:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/steve-sem-sandberg-far-delblancpriset/

Böcker

Steve Sem-Sandberg får Delblancpriset

Författaren Steve Sem-Sandberg.
Författaren Steve Sem-Sandberg. Foto: Alexander Mahmoud, Alexander Mahmoud

Författaren, DN-medarbetaren och Akademiledamoten Steve Sem-Sandberg tilldelas Delblancpriset 2021.

TT-DN Text

Han får priset ”för sitt stora, internationellt inriktade författarskap, formulerat på ett språk som aldrig viker från vare sig det exakta eller det poetiska”, skriver juryn, som fortsätter: ”Hos Sem-Sandberg är våra gemensamma europeiska trauman, som format den värld vi i dag lever i, ständigt närvarande.”

Priset instiftades av Delblancsällskapet och Trosa kommun och delas ut på Sven Delblancs födelsedag i maj. Prissumman är 40.000 kronor.

Ämnen i artikeln

Böcker

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt