Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 19:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/sven-eric-liedman-antiintellektualismen-frodas-i-dagens-politiska-landskap/

KULTURDEBATT

Sven-Eric Liedman: Antiintellektualismen frodas i dagens politiska landskap

I dag sätts tonen i politiken framför allt av den nya högern, alltså Putins, Trumps och Åkessons (som här deltar i en partiledardebatt med Ebba Busch i TV4) nationalistiska höger, skriver Sven-Eric Liedman.
I dag sätts tonen i politiken framför allt av den nya högern, alltså Putins, Trumps och Åkessons (som här deltar i en partiledardebatt med Ebba Busch i TV4) nationalistiska höger, skriver Sven-Eric Liedman. Foto: Fredrik Persson/TT

I dag förhåller sig många politiker fritt till väletablerade kunskaper. Det är en märkbar förändring på bara några årtionden och ett tecken på en djupare kris. Pengar anses viktigare än kunskaper och när det gäller fossila utsläpp är alla lika goda kålsupare, utom Miljöpartiet, skriver Sven-Eric Liedman.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.