Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 08:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/sven-eric-liedman-det-stora-problemet-med-svensk-politik-ar-idelosheten/

KULTURDEBATT

Sven-Eric Liedman: Det stora problemet med svensk politik är idélösheten

”Efter den outhärdligt futtiga svenska valrörelsen och dess utgång har jag tänkt mycket på vad ett katedraltänkande skulle innebära i dag”, skriver Sven-Eric Liedman. Här en bild på Helsingfors domkyrka.
Foto: Vesa Moilanen/AP

Det stora problemet med dagens svenska politik är idélösheten. I valrörelsen kom framtidens överlevnad helt i skuggan av det dagsaktuella, kriminalitet och elpriser. Men vi måste bekymra oss också för morgondagen, även om vi inte kommer att uppleva den, skriver Sven-Eric Liedman.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.