Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 12:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/sven-eric-liedman-hogerflockens-tavlan-i-inhumana-utspel-ar-hemsk-att-bevittna/

KULTUR

Sven-Eric Liedman: Högerflockens tävlan i inhumana utspel är hemsk att bevittna

Irene Svenonius (M) gick på torsdagen ut med krav på att barn i utsatta områden ska snabbtestas för adhd – som ett sätt att minska gängkriminaliteten.
Foto: Sofia Nahringbauer

Det finns en sak som förenar de fyra högerpartierna, och det är deras sorgliga fokus på ”De andra”, de som är tveksamt svenska. Det skriver idéhistorikern Sven-Eric Liedman om kraven på språktest och adhd-screeing av småbarn med utländsk bakgrund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.