Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/svenska-artister-spelar-pa-kritiserad-festival-i-saudiarabien/

MUSIK

Svenska artister spelar på kritiserad festival i Saudiarabien

Bild 1 av 3 Axwell spelar på Summerburst 2013 i Göteborg.
Foto: Anders Ylander/GT/TT
Bild 2 av 3 Alesso
Foto: IMAGE PRESS AGENCY / MEGA
Bild 3 av 3 Axwell
Foto: Eero Hannukainen/TT

I december spelar flera svenska artister, däribland Axwell, Adam Beyer och Alesso, på musikfestivalen Soundstorm i Riyadh, som anordnas i samarbete med Saudiarabiens underhållningsmyndighet. Nu uppmanas artisterna som medverkar att ställa in eller ta ställning mot landets brott mot mänskliga rättigheter.

– Festivalen är en del av en väldigt medveten saudisk strategi för att projicera en mer modern och öppen bild för omvärlden av Saudiarabien, säger Måns Molander, Sverigechef på Human Rights Watch.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.