Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 07:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/svenskt-bolag-far-teknisk-oscar-for-projekthanteringsplattform/

Film

Svenskt bolag får teknisk Oscar för projekthanteringsplattform

Foto: Alamy

Oscarsakademin belönar varje år ett antal personer och bolag för tekniska bedrifter inom filmens värld. I år fick svenska Ftrack ett tekniskt Oscar-certifikat för sitt bidrag till film- och postproduktion genom sin projekthanteringsplattform, som underlättar för filmskapare att samarbeta.

TT Text

”Vår plattform är ett sätt för kreatörer att kommunicera och samarbeta om alltmer komplexa produktioner och visuella effekter. Nu ser vi fram emot att jobba vidare i en tid där lagarbete oberoende av plats behövs mer än någonsin”, säger grundaren Fredrik Limsäter i ett pressmeddelande.

Akademins jury tilldelar grundarna Fredrik Limsäter, Björn Rydahl och Mattias Lagergren priset för teknisk prestation för Ftrack Studios framstående design, arkitektur och teknik.

Ämnen i artikeln

Film
Oscarsgalan

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt