Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 08:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/sverigepremiar-for-norenpjas-i-malmo/

SCEN

Sverigepremiär för Norénpjäs i Malmö

Regissören Lars Norén avled i januari 2021.
Regissören Lars Norén avled i januari 2021. Foto: Anna Bergkvist/GT/TT

Malmö Stadsteater sätter i höst upp Lars Noréns familjedrama ”Son fader moder”, en av de sista pjäser som den nu bortgångne dramatikern skrev.

TT Text

Det blir Sverigepremiär för pjäsen, som beskrivs som ett drömspel där Norén i skiljelandet mellan liv och död återknyter kontakten med sina tidiga familjedramer ”Natten är dagens mor” och ”Kaos är granne med Gud”, som båda gjorde succé på Malmö Stadsteaters scen Intiman under 1980-talet.

”Dramatiker-giganten Lars Norén har gått ur tiden och det här är en av hans sista pjäser. Han skickade den till oss på Malmö Stadsteater, kanske ville vi spela den? Det ville vi självklart och jag är så glad över att han gett oss den finaste av presenter. På något sätt känns det som att nu, nästan 40 år senare, så sluts cirkeln på Intiman där Noréns genombrottspjäs ’Natten är dagens mor’ hade sin urpremiär 1982”, säger teaterchef Kitte Wagner i ett pressmeddelande.

För regi, scenografi och musikkomposition står Martin Rosengardten och ensemblen består av Lars Bringås, Dag Malmberg, Katarina Lundgren-Hugg och Susanne Karlsson, samt barnskådespelare.

Premiären är planerad till den 23 oktober 2021.

Läs mer: Hon gör seriealbum av Lars Noréns ospelade pjäs

Ämnen i artikeln

Scen
Malmö

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt