Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 03:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/sveriges-radio-lanserar-podden-p3-krim/

Kultur

Sveriges Radio lanserar podden ”P3 Krim”

Evalisa Wallin och Viktor Ahldén leder nya ”P3 Krim”.
Evalisa Wallin och Viktor Ahldén leder nya ”P3 Krim”. Foto: Mattias Ahlm

Den 13 januari lanserar Sveriges Radio sin nya poddsatsning ”P3 Krim”. Under ett avsnitt i veckan fokuserar programledarna Viktor Ahldén och Evalisa Wallin på ett spännande och aktuellt fall kring kriminalitet och rättsväsende.

Evalisa Wallin, kan du berätta mer om podden?

– Jag lyssnar mycket på både svenska och utländska krimpoddar och det finns många dokumentära berättelser och en del snackpoddar med till exempel advokater eller poliser. Vår tanke är att vi ska vara mer nyhetsmässiga. Vi har inga planer på att göra en ny ”P3 Dokumentär” eller en stor grävpodd, utan snarare att ha egna nyheter eller djupdyka i det fall som det snackas om mest just nu.

Vad ska första avsnittet handla om?

– Om det omtalade kidnappningsfallet av den kända artisten. Vi kommer snacka en del om bevisning och Enrochat, och även göra några små utvikningar. Mer än så kan jag inte säga just nu. Men vår ambition är att komma så nära som möjligt och försöka skildra brottslighet ur olika aspekter. Jag har jobbat inom krimområdet sedan 2008 – på lokaltidning, kvällstidning, radio, och på ”Veckans brott” – och har samlat på mig ett rätt stort kontaktnät som kommer väl till användning.

Hur känns det inför premiären?

– Det känns faktiskt nervöst men också kul. Det känns spännande att få vara med om en sådan här nysatsning som både till innehåll och form ska försöka vara något annat än det som finns tillgänglig i dagens krimlandskap.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt