Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 14:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/svt-medarbetare-riktar-hard-kritik-mot-carina-bergfeldts-afghanistan-insamling/

KULTUR

SVT-medarbetare riktar hård kritik mot Carina Bergfeldts Afghanistan-insamling

Carina Bergfeldts insamling väcker intern kritik på SVT.
Foto: Patrik Österberg/TT

SVT:s programledare Carina Bergfeldt startade en insamling till Svenska Afghanistankommittén – som nu fått in över en miljon kronor.

Initiativet väcker dock stark intern kritik på SVT, där kollegor oroas över att det kan skada förtroendet för nyhetsrapporteringen.

– Jag fick känslan av att hon har koll på SVT:s riktlinjer men skiter i dem ändå, säger Lina Makboul, reporter på ”Uppdrag granskning”, till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.